Paskelbta

Kokia tu DAMA?

Apie jas šiek tiek pasakojau savo instagrame prieš kažkiek laiko, bet šįkart – kiek plačiau. Jos – keturios, jos – keturių stichijų atstovės. Jos – svarbiausių asmenybių savybių komplektacijos, jos – esame mes. Kiekvienas tarologas turi skirtingas technikas, kurių dėka kortomis „atpažįstamas“ žmogus. Gana dažnai yra naudojamas elementarus būdas: kuomet nueinate pas tarologą, jis paklausia, koks jūsų zodiako ženklas, ir pagal ženklą atrenka kortą, kurią paguldo į stalo vidurį, pavadina ją signifikatoriumi, ir tuomet jau dėlioja likusias kortas. Mano būdas laukinis, aš tiesiog leidžiu pačioms kortoms pasirodyti, jas betraukiant dėlionės metu, ir, tiesiog savaime, jos parodo, kokią kortą ar kortas žmogus atstovauja. Man asmeniškai tai labai svarbu, nes būtent tų kortų dėka aš suprantu, su kuo bendrauju. Tiksliau, tos kortos sudaro didžiąją dalį asmenybės vaizdo. Nors damos yra keturios, tačiau, žinoma, pilną asmenybės vaizdą sudaryti gali ir dešimtys kitų kortų, ir tų pačių damų „mišiniai“, ir variantų gali būti įvairiausių, bet šiandien pakalbėti noriu būtent apie damas. Kurioje iš šių keturių save atpažįstate? Šiandien akcentuosiu daugiau teigiamas savybes, su neigiamomis – daugiau reikalų ir daugiau rašymo.

LAZDŲ DAMA.
Mano pati mylimiausia. Lazdų dama yra ta moteris, kuri nebijo būti savimi. Tiksliau, jai būtina būti savimi ir ne retai tai kuo ryškiau pabrėžti. Tai yra moteris, kuri prisitaiko daugelyje situacijų, tai yra moteris, kuriai svarbu save suprasti, save realizuoti, kuri gali būti visur, kuri gali būti visokia, tačiau savo identiteto vis tiek nepameta. Lazdų damas aš matau kaip gana drąsias, emocionalias, ekspresyvias, talentingas, ryškias moteris. Dažniausiai jos nebijo eksperimentuoti, jų gyvenimai kupini dinamikos – jos nebijo iššūkių, jas traukia kelionės, nauji išbandymai, naujos patirtys. Jos gali būti vakarėlių sielomis, tačiau, kadangi yra gana jautrios, po tokių chaotiškų ar šurmulio kupinų epizodų, reikalingi ir vienatvės, buvimo su savimi laikotarpiai. Lazdų damas aš matau kaip lyderes, tačiau jos nėra tos vadinamosios „moterys su kiaušiniais“. Nebūtinai. Jos spalvingos, jautrios, joms būtini jausmai, ir kuo ryškesni, kuo gilesni. Jos motyvuoja ir įkvepia kitus. Tiesa, kartais joms sunkiau sekasi įkvėpti save. Bet jos moka gana greitai atsitiesti po sunkesnių patirčių, joms būtina nuolatinė varomoji jėga, antraip, užstrigusios monotonijoje, gali imti savimi abejoti. Pasižymi komunikabilumu, draugiškumu, ne retai būna talentingos, savarankiškos, užsispyrusios, pasitikinčios savimi. Egoizmo jose galima atrasti taip pat ne visai mažai, tačiau tai iš prigimties geraširdės moterys.

KARDŲ DAMA. 
Ji visai kitokia, bet niekuo ne blogesnė. Kardų dama pasižymi įdomia savybe sukaupti, sugerti į save sudėtingas patirtis ir iš jų pasimokyti. Ne retai kardų dama yra tas žmogus, kuris gyvenime jau spėjo pereiti ir pamatyti daaaug. Jos stiprios, nes yra užsigrūdinusios gyvenimo iššūkių. Jos pasižymi itin aukštu intelektu, pasitikėjimu savimi, įžvalgumu, kritiniu mąstymu. Yra be galo rūpestingos tiems, kurie joms brangūs. Ir aplinkiniams – taip pat. Tačiau gali būti ir griežtos. Bet teisingos. Jos supranta, kur reikia laikytis taisyklių ir supranta, kad jos ne be reikalo sukurtos. Šios moterys yra savarankiškos ir joms nebūtina nuolat jausti ir žinoti, kad planetoje privalo būti jas garbinantis žmogus. Joms nereikia garbintojų, joms reikia jausti, kad jų savivertė nemažėja, kad jos išlaiko orumą, joms svarbi asmeninė garbė, reputacija. Šios moterys yra iš prigimties lyderės, ir kartais būna net keista, kiek daug, jos vienos pačios, gali nuveikti. Kiek daug jos gali pereiti, nudirbti, neprašydamos pagalbos iš kitų ir nelaukdamos, kol jų rūpesčius perims kažkas kitas. Jomis galima pasitikėti, jos kruopščios ir atsakingos. Tai – moterys, kurios geba puikiai valdyti nuosavus verslus arba užimti aukštas, atsakingas pareigas.

PENTAKLIŲ DAMA. 
Mano patirtyje, pentaklių damos yra tos moterys, kurios vienu metu geba išlaikyti balansą tarp meilės ir karjeros reikalų. Tai labai šeimyniški žmonės, kurie nelinkę krypti į kraštutinumus, kurie vengia rizikų, kurie siekia stabilumo, saugumo. Tai praktiškos ir be galo, be galo patikimos, ištikimos ir, apskritai, ištikimybę viena didžiausių vertybių laikančios moterys. Jos visuomet padės ištikus bėdai, jos bus puikios mamos, tačiau ir karjeroje joms gali sektis neblogai – jos pasižymi aukštu intelektu, puikiu analitiniu mąstymu ir praktiškumu, jos nesivels į intrigas. Tiesa, ne retai nutylės apie savo tikrąsias mintis ir jausmus ar troškimus – uždarumo ir nepaaiškinamos ramybės jose, visgi, nemažai. Jos nelinkusios kelti dramų, joms svarbu iš pradžių sužiūrėti savo rūpesčius, savo kiemą, o į svetimus reikalus per daug lįsti nesistengia. Tai be galo darbščios, kruopščios, atsakingos moterys. Jos pasižymi puikiu gebėjimu perduoti svarbias žinias kitiems, o taip pat ir pačios yra imlios naujai informacijai, naujų žinių įsisavinimui.

TAURIŲ DAMA. 
Ji paslaptinga, ji kūrybinga, ji artistiška ir be galo jausminga. Ne retai taurių damos yra moterys, kurios turi vadinamąją gyslelę ezoterikai, kurių intuicija būna stipresnė už kitų. Jos artimos grožiui, kūrybai, sveikatai, gamtai, magijai. Jos spinduliuoja ypatinga moteriška energija ir dažniausiai sulaukia didesnio vyrų dėmesio arba moterų pavydo, kurį kartais net sudėtinga paaiškinti. Tai – moteriškumo simbolis. Jos daugiau remiasi emocijomis, jausmais. Pastarieji jų gyvenime turėtų užimti bene svarbiausias pozicijas, nes viskas remiasi, galiausiai, į juos. Taurių damos geba užburti, sužavėti. Tai kūrybingos sielos, kurios viską supranta giliau nei daugelis, kurioms nėra tiek svarbus materialusis pasaulis, kiek svarbus yra jausminis. Tiesa, dėl savo jautrumo jos ne retai gali ir nukentėti, perdegti. Jos turi dažnesnį polinkį į nuotaikų ir emocijų kaitas, taip pat ir į melancholiją. Taurių damų sapnai dažniausiai būna ryškesni, labiau simboliniai. Jos geba puikiai sutarti su gyvūnais, vaikais. Aplinkiniams dažnai sudaro paslaptingos, tačiau žavinčios, kerinčios moters įspūdį. Švelnumas, jautrumas ir paslaptis – tai savybės, kurias aš matau taurių damoje.