Paskelbta

Žolelių magija

Kartą jau rašiau, bet to niekada nebus per daug, taigi, DAR žolelių ir prieskonių magijos ir patarimų, nes, tikriausiai, net neįtarėte, kad petražolę ne tik į sriubą įmesti galite, bet ir nešiotis bate:
LAURO LAPAS.
Lauro lapas stiprina intuiciją. Miegodami po savo pagalve palikę lauro lapelį, galite prišaukti pranašiškus sapnus. Anksčiau lauro lapas buvo smilkomas siekiant pamatyti ateities vizijas. Užrašykite ant lauro lapo savo norą arba klausimą, ir uždekite. Jei lapas dega aiškia liepsna ir lengvai – Jūsų noro/klausimo rezultatas teigiamas. Jei lapas nedega/sunkiai dega ar stipriai rūksta, rezultatas neigiamas. Lauro lapus patariama nešiotis su savimi ir siekiant apsisaugoti nuo piktų svetimų kėslų.

DRUSKA.
Norėdami išvengti negatyvumo, kiekvienoje namų patalpoje, nepastebimoje vietoje palikite po mažą indelį druskos. Kad niekada nepritrūktumėte pinigų – virtuvėje laikykite pravirą mažą druskos indelį. Siekdami apsivalyti nuo negatyvo, indelyje laikykite septynis lauro lapelius ir druskos. Atsikraustę į naujus namus, paberkite po žiupsnelį druskos kiekviename namų kampe. Druska sugers prieš tai buvusias energijas. Po savaitės kampus iššluokite ir druską išmeskite.
PETRAŽOLĖS.
Petražolė ramina ir apsaugo namus, didina sėkmę bei prišaukia finansinį pagerėjimą. Tai tinkamas augalas ritualuose atsistatant po sunkios ligos ar operacijos. Valgant – sužadina geismą ir, tikima, netgi didina vaisingumą. Tinkama ir maudantis vonioje – apsivalymui ir nesėkmių rato pabaigai. Petražolė, drauge su jazminu, nešiojama bate, tikima, pritraukia priešingą lytį. 
BAZILIKAS.
Į vandenį, kuriuo plaunate grindis, įdėkite baziliko. Jis atneš namams finansinę sėkmę. Baziliko krūmeliai kiekvienoje namų patalpoje, apsaugos namus. Bazilikas gali būti naudojamas ir vonioje, apsivalymui. Sėkmę bazilikas pritrauks ir versle, jei jį nešiositės su savimi. Tai apsivalymo, apsaugos, gausos ir meilės simbolis.
ROZMARINAS.
Tai vienas seniausiai smilkymui naudojamų augalų. Smilkomas rozmarinas valo aplinką. Laikydami rozmariną po pagalve, apsisaugosite nuo košmarų ir kokybiškai išsimiegosite bei geriau prisiminsite sapnus. Jis stiprina minčių koncentraciją ir veikia kaip apsauga. Senovėje buvo sakoma: „ten, kur veši rozmarinas, moteris valdo“. Jei neturite antrosios pusės, tačiau turite keletą kandidatų ir niekaip negalite iš jų išsirinkti, pasisodinkite tiek rozmarino krūmelių, kiek yra simpatijų, kiekvienam krūmeliui suteikite po kandidato vardą. Tas, kuris greičiausiai užaugs ir bus vešliausias, ir bus Jums tinkamiausias žmogus.
ČIOBRELIS.
Sveikata, antgamtiškos galios, meilė ir drąsa. Laikomas po pagalve, suteikia ramų miegą. Anksčiau čiobrelis buvo naudojamas lošėjų, drauge su keletu kitų ingredientų, mat jis taip pat pasižymi ir pinigų pritraukimo savybėmis. Smilkomas namuose čiobrelis pritraukia gerą savijautą, padeda atsikratyti liūdesio, melancholijos bei kitų slogių minčių, padeda greičiau atsistatyti po sunkios ligos.
ŠALAVIJAS.
Išmintis, gausa, gydymas ir ilgaamžiškumas. Šalavijo lapai būdavo sukišami į nedidelį ragą ir nešiojami po kaklu, kaip apsauga nuo piktos akies. Šalavijo paskirtys, iš esmės, nesuskaičiuojamos – naudojamas ir kristalų, ritualinių vietų, įrankių apvalymui. Senovėje buvo tikima, kad šalavijas suteikia puikią sveikatą ir ilgaamžiškumą, buvo gajus netgi posakis „Kodėl turėtų mirti žmogus, jei jis savo kieme augina šalaviją?“. Viduramžiais naudotas gydant karščiavimą, kepenų problemas ir epilepsiją. Jei norite, kad Jūsų noras išsipildytų, užrašykite jį ant šalavijo lapo, pasikiškite po savo pagalve ir po trijų naktų užkaskite.