Paskelbta

Kaip lavinti intuiciją

Patarimai, kaip lavinti intuiciją.
1. Visuomet užsirašykite savo vizijas, vaizdus, kuriuos išvystate spontaniškai. Užsirašykite net tas mintis, kuriomis pamažu imate abejoti – neribokite savo minčių.
2. Būkite laisvi, būkite atviri ir būkite ekspresyvūs. Griežtumas savo minčių dėstymui neleis Jums atsiskleisti – vietoje to, kad paskirtumėte savo dėmesį intuicijos vystymui, neleiskite jo sutelkti įnereikšmingas detales, kaip, pavyzdžiui, gražią rašyseną.
3. Medituokite. Meditacija padeda nusiraminti ir jaustis, iš tiesų, dabartyje. Kiekvienos meditacijos esminis tikslas yra proto nuraminimas, kuris padės stiprinti gilesnius pojūčius.
4. Jei esate dešiniarankis, pamėginkite užsirašyti savo mintis kaire ranka, ir atvirkščiai. Tai taip pat padės Jus išlaisvinti nuo varžančių rėmų.
5. Svajokite ir fantazuokite, suteikite laisvę sau norėti bet ko – kad ir nepasiekiamo, kad ir visiškai neįprasto, ir stebėkite, iki kokių vietų ir tikslų Jūsų mintys Jus nuveda.

6. Dažniau būkite gamtoje. Gamta ramina, atpalaiduoja, tad, tokiu būdu, ir Jūsų intuicija auga.
7. „Įdarbinkite“ savo pasąmonę miego metu. Prieš užmigdami, mąstykite apie sudėtingas situacijas ar problemas, kurioms reikalingas protingas sprendimas. Pamėginkite įsivaizduoti keletą sprendimo scenarijų, vizualizuoti galimus rezultatus. Tai prikels Jūsų vaizduotę, ir pasąmonė ims dirbti, sapnuose Jums pateikdama galimus originalius sprendimų variantus.
8. Stebėkite ir analizuokite viską, aplink save – kuo daugiau informacijos sugeriate iš aplinkos, tuo daugiau pasirinkimų Jūsų pasąmonė gali pateikti susidūrus su sunkiomis situacijomis.
9. Išmokite pasitikėti savo vidiniais pojūčiais. Jei kažkas, jaučiate, gali būti negerai, yra tikimybė, jog neklystate. Jūsų intuicija yra Jūsų vidinis gidas, todėl turite išmokti ja pasikliauti. Iš pradžių pasitikėjimas ja gali ir suklaidinti. Tačiau nereikėtų pasiduoti – viskas pasiseka tik per nusiteikimą ir darbą su savimi. 
10. Išmėginkite save ir praktikoje – kaip jaučiatės, pavyzdžiui, sendaikčių parduotuvėje, kokius jausmus Jums tie daiktai sukelia? Kokius pojūčius ir mintis sukelia senovinės giminės nuotraukos? Stenkitės kuo dažniau pasitelkti vizualizaciją ir nesigėdyti savo minčių – net ir pati kvailiausia mintis yra mažutis žingsnelis link asmenybės tobulėjimo, link savęs, savo intuicijos stiprinimo – juk taip Jūs „persilaužiate“ ir tampate atviri, visų pirma, patys sau. O kai pralaužiate ribas, galite vis daugiau ir daugiau