Paskelbta

KAIP LAVINTI INTUICIJĄ

Intuicija nėra kažkoks stebuklas, iš esmės šią dovaną turime kiekvienas. Tiksliau, turėjome jau nuo pat gimimo. Bet kur ji dingo, kodėl nesivystė? Vaikui augant, tiek tėvai, tiek visuomenė pamažu formuoja jo požiūrį. Jau darželyje kalamos į galvą įvairios taisyklės ar standartai, kurie pratęsiami mokyklose, vėliau – studijuojant, dar vėliau – dirbant. Tad ilgainiui intuicija silpsta, blėsta, ir tas gilesnio suvokimo kanalas ima užsiverti. Jei būdamas vaiku jautėte, kad esate jautresnis kitiems žmonėms, pasižymite gera įžvalga, galite nuspėti ar viduje jausti kažkokius įvykius, kad ir smulkmeniškus, paaugus ėmėte abejoti tuo ir taip pats padėjote tai intuicijai kartu su Jumis nebeaugti. Tačiau svarbu yra tai, kad intuicija, Jūsų vidinis balsas iš tiesų niekur nedingo. Tereikia išmokti jį susigrąžinti, vėl atverti ir suprasti. Labai svarbu yra pamažu atkreipti vis didesnį dėmesį į savo vidinius pojūčius, jausmus, emocijas, ne tik į daugumos suformuotus požiūrius, tendencijas. Stenkitės atskirti, surasti savyje tą žinutę, kurią Jums siunčia Jūsų vidinis balsas, išmokite pajausti tuos signalus. 

1. Praskaidrinkite protą.
Vidinį balsą išgirsti bus lengviau tuomet, kai Jūsų mintys taps lengvos ir vientisos, kai atsikratysite chaoso, pabėgsite nuo pašalinių problemų, rūpesčių, kasdienių minčių srauto, išmoksite išsigryninti mintis, iššluoti iš galvos nereikšmingus apmąstymus ar prisiminimus. Galite koncentruotis tiek į visišką pašalinių minčių užblokavimą, tiek į jų sulėtinimą, palengvinimą, sušvelninimą. 
2. Medituokite.
Meditacijos formų yra begalės ir jos visos Jums padės priartėti prie minčių išvalymo, savęs nuraminimo. Pakaktų pradėti bent nuo poros minučių, skiriamų kasdienei meditacijai. 
3. Įsivaizduokite.
Lavinkite savo vaizduotę ir nebijokite to daryti. Būdami tyloje, vienumoje, įsivaizduokite, kad, pavyzdžiui, esate senoje bibliotekoje, vaikštote po ją. Leiskite visiems Jūsų jutimams dalyvauti šioje vaizduotės kelionėje – užuoskite, kokį kvapą skleidžia pergamentas, įsivaizduokite, kad liečiate ryškaus viršelio knygos sausus, įtrūkusius lapus, išgirskite, kaip čeža verčiami puslapiai. Pasistenkite savo vaizdinį padaryti kuo gyvesnį, tikroviškesnį. Beversdami knygos puslapius Jūs staiga sustojate ties, pavyzdžiui, 74 – tuoju puslapiu. Ir jame pamatote kažkokį ženklą, kuris skirtas tik Jums. Koks tai ženklas – parodys Jūsų vaizduotė. Tai gali būti piešinys, žodis, frazė, simbolis – bet kas. Įsiminkite jį. Galbūt iš pradžių net nesuprasite jo reikšmės ir tik po kiek laiko jis įgaus prasmę. Ir nustebins Jus.
4. Analizuokite sapnus.
Jei Jus kamuoja kažkokia problema ir nežinote, kaip ją išspręsti, galite prieš miegą nusiteikti susapnuoti atsakymą. Arba tiesiog analizuokite savo sapnus – prisiminkite, kokie simboliai, spalvos, jausmai Jus aplankė sapne, kas Jums jame pasirodė reikšminga, kokie žodžiai buvo ištarti ar gestai parodyti. Veskite sapnų žurnalą, užfiksuokite tai, ką pavyksta prisiminti po nakties miego. 
5. Afirmacijos. 
Nuostabus dalykas, apie kurį jau rašiau šiek tiek anksčiau. Galite patys susidaryti frazes, teiginius, kuriuos kartosite, kuriuos įsisavinsite ir kuriais patikėsite. Ir jie suveiks. Šiek tiek apie sveikatos afirmacijas rašiau čia: https://www.facebook.com/vajezau/posts/1708632286067776
Būdų, kurie padėtų lavinti intuiciją, yra be galo daug, čia išvardinti – vieni pagrindinių. Jei norite tobulinti save ir atverti savo užslėptus pojūčius, nepakenksite, o tik padėsite sau jais pasinaudoję.