Paskelbta

BŪRIMAS IŠ KNYGOS

BŪRIMAI IŠ KNYGOS, STOICHOMANTIJA, RAPSODOMANTIJA…
Kažkuriuo metu buvau labai į šį dalyką įsitraukusi ir su didžiausiu džiugesiu užduodavau knygoms klausimus, ir su dar didesniu džiugesiu skaitydavau ir nagrinėdavau jų atsakymus. Tačiau negalėčiau to pavadinti itin patikimu ir „prilipusiu“ būrimo būdu. Bet pasibandymui, įvairovei, kodėl gi ne? Taigi, kas tai yra?
Būrimas iš knygos yra vienas paprasčiausių metodų. Tikriausiai suprantate, kad atsakymus duoda ne pati knyga, nes šiam būrimui tinka absoliučiai bet kokia knyga, o Jūsų pačių pasąmonė. Galite knygą rinktis pagal Jūsų klausimo temą, pavyzdžiui, jei Jus domina, ar dar ilgai kankinsitės nepatinkančiame darbe ir ar likimas įpūs kokių naujovių, ar tiesiog duos patarimų, galite rinktis su darbo, karjeros tema susijusią knygą. Jei domina meilės reikalai, galite rinktis romantinio pobūdžio knygas, meilės romanus ar poeziją. Bet galite imti ir tiesiog paprastą knygą, Jums prie širdies esantį literatūrinį leidinį. Aš, savo ruožtu, buvau pasirinkusi mėgiamiausio poeto knygą. 

Ką daryti? Pasiimate knygą į rankas, susikoncentruojate į savo problemą, savo klausimą. Kai jaučiate, kad esate visiškai atsipalaidavę ir Jūsų galvoje daugiau nėra nieko, išskyrus Jūsų pagrindinę mintį, atverčiate bet kurį knygos lapą ir duriate pirštu į puslapį. Frazė, kurią pažymėjote, ir bus Jūsų atsakymas. Arba mintyse pasakote, kur slypi Jūsų atsakymas, pavyzdžiui, 48 puslapis, 17 eilutė. Na, ir nagrinėjate. O čia ir yra visas įdomumas. Įdomu yra interpretuoti rastą sakinį, įdomu yra jį pritaikyti savo klausimui, rasti sąsajų. O jei dar atsakyme vyrauja simboliai, tuomet dar įdomiau – saulė, vanduo, paukščiai, gamtos stichijos ar sezonai – viskas turi savo prasmę. 
Ko patarčiau nedaryti: jei nuliūdote, kad Jūsų gautas atsakymas Jums nepalankus, nepulkite klausti iš naujo. Geriau palaukite, susidėliokite mintis ir pamėginkite laimę kitą dieną. Arba kitą mėnesį. Taip pat neprisiriškite prie atsakymų ir jų netraktuokite kaip maksimaliai teisių, išlaikykite blaivų protą. Žiūrėkite į tai daugiau ne kaip į faktą, o kaip į tendenciją ar tiesiog patarimą, ką būtų galima Jūsų situacijoje pakeisti, kad prieitumėte prie geresnio rezultato. Neformuluokite itin sunkių, abstrakčių klausimų, geriau apsiribokite tikslumu, konkretumu.
Ką patarčiau daryti: jei sunku savąjį atsakymą suprasti, drąsiai rašykite man, pasistengsime bendromis jėgomis tai padaryti. Na, ir nesupykčiau, jei paliktumėte po komentarą, kaip Jums pavyko, jei mėginote. Kartais gauti atsakymai netgi šokiruoja savo atitikimu klausimui.