Paskelbta

Patarimai buriantis savarankiškai

Aš žinau, kad yra čia žmonių, kurie patys turi Taro kortas ir savo „malonumui“ karts nuo karto jas sau pasidėlioja. Anksčiau (netgi labai) burtis mėgdavau ir aš, ir daug svarbių įvykių, dėka savo Taro, sužinojau. Tačiau ne visada viskas būna taip paprasta.

 Ir sau kortų nedėstau ne be priežasties. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl būrėjas negali dažnai pranašauti sau, yra nesugebėjimas objektyviai įvertinti ir priimti atsakymų. Todėl duosiu keletą patarimų tiems, kurie vis tiek nori save burti:

 

 

1. Nesiburkite, kuomet jaučiate psichologinę ir emocinę įtampą, kuomet esate valdomi emocijų ar stipriai pervargę.  Žinau, knieti pažiūrėti, ką rodo kortos, kuomet atsitinka kažkas netikėto ir „didelio“, pavyzdžiui, atleido iš darbo/savo antrąją pusę aptikote pas kaimynę, nuėjusi pasiskolinti cukraus/dovanų gavote kelionę į Rusijos Federaciją, nors Jūsų santykiai su jų valdžia gana įtempti, ir taip toliau. Tačiau, svarbu, suprasti, emocijos daro stiprią įtaką kortų atsakymams, ir jų objektyviai priimti ir įvertinti Jūs, paprasčiausiai, nesugebėsite. Geriausias patarimas tokiu atveju būtų – palaukti, kol nurims Jūsų aistros ir, kai jausitės visiškai ramus, pamėginti atlikti nesudėtingą dėstymą. Arba parašyti man. 

2. Nepersistenkite su papildomais kortų traukimais. Retkarčiais, iš tiesų, tai yra reikalinga – kuomet Jūsų dėstyme, atrodo, trūksta kažkokio pagrindinio akcento, kuris leistų viskam susidėlioti į savo vietas. Tuomet traukiame papildomą kortą, kuri patvirtintų Jums prieš tai abejonių kėlusios dėlionės reikšmę. Tačiau blogas dalykas yra, kuomet ištraukiate vieną kortą, ir ji Jums nelabai patinka. Tada nusprendžiate, kad „čia gal tik šiaip“, ir traukiate kitą, tada dar vieną, ir dar vieną… Iki kol surandate tą, kuri Jums pažada, kad gyvensite ilgai ir laimingai, ir viskas, apskritai, bus puiku. Bet, iš tiesų, Jūs ir patys žinote, kad apgaudinėjate save. Viskas baigiasi tuo, kad sėdite kone visomis 78 kortomis apkrautu stalu ir, apskritai, nebežinote, koks tas Jūsų klausimas buvo. Patarimas – papildomas kortas traukite tik tuomet, kai iš tiesų jos yra reikalingos, o ne kai norite kažkokios paguodos. Ir apsiribokite ne daugiau kaip dvejais traukimais. 

 

3. Neatlikite keleto (ar keliasdešimt) skirtingų dėstymų tai pačiai situacijai. Pavyzdžiui, Jus paliko mylimasis, ir Jūs nusprendėte pasižiūrėti, ar kortos rodo judviejų susitaikymą. Jūs atliekate Keltų Kryžiaus dėstymą, kuris sako, kad vėl susieisite. Apsidžiaugiate, bet norite įsitikinti – ar tikrai. Atliekate kitokį dėstymą tam pačiam klausimui. Čia randate kokį kabliuką, kuris Jums sukelia nerimą. Tada nusprendžiate pasitikrinti per dar vieną dėstymą, ir taip toliau, ir taip toliau. Galiausiai, atsakymo vis tiek nebežinote. Pakanka tik vieno dėstymo. Prieš imdamiesi kortų, prižadėkite sau, kad tai bus tik vienas vienintelis būrimas tam pačiam klausimui. Jei vis tiek jausite nerimą, būrimą pakartokite. Bet ne iš karto. O bent po savaitės.


4. Neieškokite tokios kortos reikšmės, kuri atitiktų Jūsų norus ir lūkesčius. Išmokite priimti kortą su tokia reikšme, kokią iš pradžių suprantate, kokią paliudija greta pasirodančios kortos, ir neapgaudinėkite savęs mėgindami kortų atsakymą perversti savo naudai, nors visa dėlionė rėkia priešingai. Pavyzdžiui, klausiate, ar gausite darbą. Ir pasirodo Jums neteisingas kardų tūzas. Na, tai yra absoliutus „ne“. Bet Jūs ieškote kitų reikšmių, tada pamatote, kad čia, galbūt, gali būti uždelsta pradžia, kad, galbūt, gausite darbą, bet vėliau patys jį mesite, ir taip toliau. Stabdykite save nuo bereikalingų paieškų – kaip iš pradžių suprantate savo atsakymą , taip jį ir interpretuokite.

5. Nenaudokite sudėtingų dėstymų, kuomet jų Jums nereikia. Turite trumpą ir konkretų klausimą, pavyzdžiui, ar pirkti šį mėnesį naują kompiuterį. Ir atliekate kokios pasagos ar magiškojo kvadrato, ar Keltų Kryžiaus dėstymą. Imate narplioti, ką kiti galvoja apie Jus, kokioje situacijoje dabar stovite, kokia sudėtinga buvo Jūsų praeitis, kiek skausmo atsinešėte iš vaikystės, koks gražus vyras Jūsų ne už kalnų laukia, ir panašiai. Nors Jums tereikėjo sužinoti, ar pirkti kompiuterį, ar nepirkti. Nekomplikuokite situacijų, vienam paprastam klausimui pilnai gali pakakti ir vienos kortos, o ne tokio dėstymo, kuris įtrauktų ir visą Jūsų giminę.


6. Visuomet žinokite – kortose turite matyti ne tai, ką NORITE, o tai, ką Jums REIKIA žinoti. Todėl, jei jau nusprendėte burtis, būkite pasiruošę net ne patiems gražiausiems atsakymams.