Paskelbta

Poros suderinamumas pagal taro

Didelį darbą padariau. Ruošiausi jau seniai, bet vis taip ir neprisiruošdavau. Iš karto perspėju nelaikyti to šimtaprocentine, nekintančia tiesa, bet bendri suderinamumo bruožai gali leisti pažvelgti į savo santykius iš naujos perspektyvos ar net padėti nuo didesnių problemų apsisaugoti.
Poros suderinamumas pagal Taro. Kad iš pradžių galėtumėte susieti save ir antrąją pusę su Taro reikšmėmis, turėtumėte žinoti, kokios kortos jūsų asmenybes atspindi. Turiu perspėti, kad tikrai ne visuomet vienas žmogus priklauso tik vienai kortai ir stichijai. Kartais vienas žmogus turi svarbių bruožų iš visų keturių stichijų, o kartais ryškiausios jame dvi ar vos viena. Tad iš pradžių perskaitykite mano interpretacijas asmenybių tipams Taro sistemoje ir kai atsirinksite, kas esate jūs, o į ką panašesnė jūsų antroji pusė – šokite prie suderinamumo prognozių, kurios lauks apačioje.
MOTERYS

Lazdų dama. Ryški, ekstravertė, pasitikinti savimi, originali ir kūrybinga, emocionali ir užsispyrusi, principinga, turinti lyderės savybių, ir ganėtinai nemažai. Laisva siela, siekianti išlikti savimi ir netapti nuo nieko priklausoma. Ji geba mylėti iš visos širdies, jos gyvenimas spalvingas, kupinas ryškių emocijų. Ji pasižymi stipria charizma, geba pritraukti aplinkinių dėmesį, moka jį išlaikyti ir jo nebijo. Ji yra ta, kurios neįmanoma nepastebėti. Tai lanksti asmenybė, prisitaikanti prie skirtingų situacijų ir žmonių. Lazdų damoms itin svarbi savirealizacija. Dažnai jos turi bent keletą pomėgių, talentų. Moka motyvuoti ir įkvėpti kitus, ne retai elgiasi nenuspėjamai, mėgsta būti stebinamos ir pačios nustebinti save.
Taurių dama. Jausminga, jautri, moteriška, trapi ir artistiška. Ji įžvelgia daugiau nei eilinis žmogus, mažuose dalykuose pastebėdama grožį. Pasižymi ir stipresne intuicija, ryškesniais, simboliniais sapnais. Ji artimesnė grožiui, sveikatai, kūrybai. Yra itin rūpestinga, švelni, tačiau ir paslaptinga. Taurių damai meilė yra pats svarbiausias jausmas, ji negali kurti santykių, kurie nebūtų paremti tikrąja meile. O jei ir atsiduria tokiuose ryšiuose, kankinasi, vysta.

Pentaklių dama. Itin rūpestinga, šeimyniška, praktiška ir puikiai gebanti suderinti šeimyninį gyvenimą su karjera. Tai moteris, turinti gyslelę verslumui arba moteris, kuri šeimoje gali būti tuo žmogumi, kuris daugiau tvarko šeimos finansus, geriau orientuojasi ne tik buityje, tačiau ir praktiniuose sprendimuose. Be galo patikima, diplomatiška, aukštu intelektu ir puikiu analitiniu mąstymu pasižyminti asmenybė. Ją nėra lengva perprasti – po santūria kauke dažnai gali virti begalės jausmų. Bet ji nemėgsta vaikščioti it atvira knyga, didelę dalį tų jausmų pasilieka sau arba pasidalina tik su pačia artimiausia, patikimiausia aplinka. Pentaklių damos nesiekia milžiniško dėmesio, joms nereikia būrio draugų. Jos vertina kokybę, ne kiekybę, todėl siekia iš tiesų nuoširdžių supančių žmonių aplink save, siekia tvarkingo, sveiko, natūralaus gyvenimo būdo. Tai draugiška, supratinga, visuomet išklausyti gebanti moteris.

Kardų dama. Apie ją esu rašiusi neseniai. Tačiau bendrais bruožais ją galime pavadinti tiesiog stipria, net labai stipria moterimi. Ji sumani, ji atkakli, ji patyrusi daug šilto ir šalto, todėl įgijusi didelę, vertingą gyvenimišką patirtį ir žvelgianti į gyvenimą kitomis spalvomis – be didelio naivumo, su šiokiu tokiu kritiškumu, kartais – net ciniškumu. Nepaisant to, ji išlieka itin rūpestinga savo artimiausiai aplinkai, ji turi savyje empatijos, nes suvokia, kiek daug klaidų žmonės gyvenime gali padaryti. Tai moteris, kuri yra savarankiška, kuri gali bet kada perimti vadžias į savo rankas, kuri santykiuose dažniau yra kelrodė žvaigždė. Ji savo meilę nerodo vien švelnumu ir gražiais žodžiais – savo jausmus paverčia ir veiksmais, parodo savo jausmus per rūpestį, atsidavimą.

VYRAI

Lazdų karalius. Ar žinote tuos vyrus, kuriuos vos pamačius ar su jais pabendravus, ima virpėti širdis ir traukte prie jų traukia? Lazdų karaliai yra būtent tokie žmonės. Jie savyje turi KAŽKĄ, kas priverčia jais domėtis, žavėtis, jų siekti. Jie komunikabilūs, emocionalūs, įdomūs ir įvairiapusiai žmonės. Dažnai turi gerą, išskirtinį humoro jausmą. Tiesa, jiems sunkiau atsiduoti santykiams šimtu procentų – jie, kaip ir lazdų damos, mėgsta pasilaikyti bent kiek asmeninės erdvės gyvenime, jausti, kad nėra nuo kažko pilnai priklausomi. Būdami jauni jie gali priminti „vėją laukuose“ – ne visada aišku, kur jie yra ir ką veikia, jais žavisi kitos moterys. Tai šarmingi, pasitikintys savimi žmonės. Tiesa, neigiami bruožai ne retai būna užsispyrimas ir principingumas, egoistiškumas, atsakomybės ir brandumo stoka.

Taurių karalius. Vyras, kuris moka patekti į širdį ir į ją įsikasti giliai. Jo jausmai nuoširdūs, jis džentelmeniškas, atidus, taip pat pasižymi geru humoro jausmu. Jis stengiasi įsiklausyti į antrosios pusės poreikius, dažniausiai turi ir romantiko gyslelę. Taurių karaliai dažnai yra talentingi žmonės. Rūpestis jiems taip pat ne svetimas. Jie puikiai moka bendrauti su žmonėmis, įgyti aplinkos pasitikėjimą. Tai geraširdžiai, kilnūs žmonės, dažniau turintys stipresnes sąsajas su socialiniu gyvenimu, kultūra.

Pentaklių karalius. Jis santūresnis, mažiau kalbus, daugiau pasilaikantis mintis ir jausmus savyje. O ir ne ypatingai besistengiantis giliai juos narplioti. Pentaklių karalius viską suvokia per praktiškesnę, realistiškesnę prizmę ir nėra linkęs stačia galva griūti į saldybes, meilybes ir romantiką. Tai nereiškia, kad jis šaltas ir nejautrus. Pentaklių karaliai kaip tik gali būti labai rūpestingi, šeimyniški. Tai tvirtos asmenybės, kurios nesistengia pernelyg atvirai demonstruoti savo emocijų, tačiau kartais dėl to sunku juos suprasti ir taip taisyti problemas santykiuose. Neigiamos būdo savybės dažniau siejasi su užsispyrimu, stagnacija, nenoru keistis, iniciatyvos, užsidegimo, romantikos stoka.
Kardų karalius. Natūralus lyderis, ypatingai sumanus, ambicingas žmogus. Jis remiasi faktais ir argumentais, nesileidžia į emocines manipuliacijas. Jis dažniausiai priima teisingus sprendimus, vengdamas impulsyvių emocijų ir pasikliaudamas savo logika bei žiniomis. Tai labai stiprios asmenybės, tik santykiuose, vėlgi, gali stigti jų švelnumo, jautrumo ir net šiokio tokio „kvailumo“ – tai jausmiškai kiek sausesni žmonės, tačiau, kaip partneriai, jie gali būti patikimi, rūpestingi ir pasirengę visais būdais ginti, saugoti savo antrąją pusę.

SUDERINAMUMAS

*Lazdų dama ir lazdų karalius. Jam reikalingas dėmesys, jai – taip pat. Abu iš prigimties užkariautojai. Abu emocionalūs, abiejų charakteriai ne iš lengvųjų. Abu ryškios asmenybės. Tačiau tokie santykiai teturi du kelius: arba jie bus nuolat dinamiški, paremti vis atsinaujinančiais stipriais jausmais, įdomūs, progresyvūs ir persmelkti gilia, gryna meile, arba jie nutrūks, jei abu partneriai nebus pasirengę dalintis savo erdve ir daugiau žiūrėti bendrų, o ne tik savų interesų. Tokiam ryšiui tiesiog būtina abiems partneriams suvokti kompromisų svarbą. Tokia sąjunga neapsieis ir be „aukos“ – partneriai turės arba susitaikyti su vienas kito gyvenimo būdais, arba juos drauge, bendru sutarimu koreguoti, apjungdami į vieną, bendrą, linksmą ir nenutrūkstamą gyvenimo kelionę. Bet tai labai ryški sąjunga.

*Lazdų dama ir taurių karalius. Jis švelnus ir atidus, pasirengęs prisitaikyti prie savo partnerės, kuri, tuo tarpu, labiau valdinga, labiau aistringa, labiau pašėlusi. Tačiau nors abu partneriai ir skirtingi, tokia sąjunga visai gali veikti, mat abu geba vienas kitą papildyti – jis jai suteikia daugiau ramybės ir švelnumo, o ji į jo gyvenimą įpučia daugiau spalvų ir permainų.

*Lazdų dama ir pentaklių karalius. Kartais pentaklių karaliaus stabilumą gali erzinti lazdų damos nenustygimas vietoje, blaškymasis. O lazdų damą gali erzinti pentaklių karaliaus nejudrumas, uždarumas. Tai sąjunga, kurioje bent vienas iš partnerių turėtų stengtis stipriai keisti savo gyvenimo ritmą, norėdamas prisitaikyti prie savo antrosios pusės. Tokiu atveju pentaklių karaliui tektų mokytis atvirumo, paversti savo gyvenimo būdą dinamiškesniu, būti atviresniam pokyčiams. O lazdų damai tektų mokytis ramybės ir labiau vertinti šeimą, namus, ieškoti būtent ten atgaivos, saugumo.

*Lazdų dama ir kardų karalius. Sudėtinga sąjunga, abu partneriai – stiprios asmenybės. Tačiau ne visuomet tokia kombinacija gali leisti vienam kitą savo skirtumais papildyti. Lazdų damai gali stigti didesnio jausmingumo, emocionalumo iš savo partnerio. Tuo tarpu, kardų karaliui dažnai gali būti nesuprantamos kardų damos emocijos, jos įvairiapusiškumas, nuotaikų kaita. Tačiau kompromisai tokioje sąjungoje, visgi, įmanomi: tai gali būti labai stiprūs partneriai, jiems tiktų vystyti bendrą verslą, tokiu būdu jie vienas kitą „pakrautų“, palaikytų. Turėdami bendrą tikslą ir būdami ganėtinai užsispyrusiais bei konkurencingais, jie gali pasiekti daug. Ir ne tik meilėje.

*Pentaklių dama ir lazdų karalius. Ji jo gyvenimą pripildys rūpesčiu, ramybe, suteiks daugiau stabilumo. Jis ją džiugins netikėtumais ir dažniau išstums iš komforto zonos, ją drąsins, skatins, motyvuos. Pentaklių dama tokiu partneriu gali nuoširdžiai žavėtis ir jausti jam stiprius jausmus, tačiau ne retai jos širdyje virpės ir nepasitikėjimo, abejonės kibirkštis. Lazdų karalius, visgi, ne visuomet nuspėjamas, ir tai neramins pentaklių damą, kuri tikėsis iš jo daugiau atsakomybės, šeimyniškumo. Laikui bėgant lazdų karalius gali priprasti prie pentaklių damos ir iš tiesų imti ne tik suprasti jos ramybę, tačiau ir stengtis jai ją suteikti. Tai keistoka, retesnė, bet įmanoma sąjunga.

*Pentaklių dama ir taurių karalius. Viena geresnių sąjungų, mat abu žmonės suinteresuoti į rimtus ryšius, tik čia galbūt net partnerio jausmai gali būti ryškesni. Nepaisant to, tokia sąjunga gali būti ramesnė iš „prigimties“, joje mažiau dramų, mažiau iš proto vedančių emocijų ir netikėtumų. Nedaug užsispyrimo, pavydo. Tik pentaklių damai gali tekti mokytis suvokti, kad jos partneriui reikalingas didesnis jos atvirumas, jai nereikėtų kaupti emocijų savyje.

*Pentaklių dama ir pentaklių karalius. Jam reikalingas laikas, o ji kantriausia iš visų. Abu partneriai panašūs ir vienas kito per daug nestebinantys, pats ryšys gal ir neliepsnos pačiomis ryškiausiomis spalvomis, tačiau jis iš tiesų turi daug šansų būti brandžiu, ilgalaikiu, stabiliu. Jame abu partneriai stengsis dėl bendros šeimos gerovės, bus atidūs, rūpestingi. Tiesa, daugiau dėmesio gali nukeliauti ne tiek į tarpusavio santykius, kiek į pačios šeimos reikalus, vaikų auginimą, buitį, darbus, finansinius rūpesčius. Todėl tokia sąjunga gali turėti ir šiek tiek minusų: ji rizikuoja ilgainiui išsikvėpti, nebedžiuginti. Pamesti jausmus vienas kitam tokiame ryšyje gana paprasta, todėl čia turėtų būti užtikrinamas nuolatinis jausmų, aistros puoselėjimas. Toks ryšys turi riziką tapti monotonišku, gal net šiek tiek nuobodžiu, lėtai progresuojančiu. Tad partneriai turi stengtis nepamiršti, kad pagrindas, visgi, yra jausmai.

*Pentaklių dama ir kardų karalius. Abu partneriai mąsto skirtingai, todėl ir tokioje sąjungoje kompromisai labai reikalingi. Jei kardų karalius stipriai įsimylėjęs pentaklių damą, jis jai bus ištikimas ir atsidavęs, apdovanos ją rūpesčiu ir apsauga. Todėl pentaklių dama greta jo jausis saugiai, stabiliai ir ramiai. Stiprūs romantikos proveržiai tokioje partnerystėje gal ir nebus labai dažnas įvykis, tačiau toks ryšys pasižymės kitomis savybėmis – galime jį vadinti intelektualia sąjunga.

*Taurių dama ir lazdų karalius. Jam reikalingas dėmesys ir jausmas, kad yra svarbus. O pentaklių dama – rūpestinga ir dėmesinga. Todėl tokie skirtingi žmonės gali gerai vienas kitą papildyti. Neigiami tokios sąjungos bruožai gali sietis su taurių damos jautrumu ir dažnu lazdų karaliaus netaktiškumu. Čia dažniau gali atsirasti nesusipratimų, nesusikalbėjimų tarpusavyje, dažniau gali būti įžeisti jausmai, lazdų karalius gali neįvertinti taurių damos švelnumo ir ne retai ją pažeisti. Kita vertus, ji jį turėtų stipriai traukti ir atrodyti ypatinga moterimi.

*Taurių dama ir taurių karalius. Abu jausmingi partneriai, todėl tokiuose santykiuose aistrai ir jausmams išblėsti šansų lieka mažiau nei daugelyje kitų. Jie gali vienas kitą apdovanoti švelnumu, atidumu. Jų ryšys kupinas emocijų, žavėjimosi vienas kitu. Tokios sąjungos pagrindas ir yra visiškai jausminis, ir neleidžiant išsikvėpti jausmams, ryšys gali būti ilgalaikis, jei net ne amžinas.

*Taurių dama ir pentaklių karalius. Didžiausias klausimas, ar taurių damai pakaks dėmesio, romantikos, jausmingumo ir žinojimo, kad ja žavimasi. Pentaklių karalius šiais klausimais nėra pats atidžiausias partneris, jis lėtesnis, labiau susikaupęs, kantresnis, ramesnis. Tačiau visų tų savybių taurių damai taip pat reikia – iš pentaklių karaliaus ji gali sulaukti apsaugos, tvirtybės ir žinojimo, kad visada turės kur atsiremti. Pentaklių karalius gali būti ir savotiškas kelrodis ties finansais tokioje sąjungoje.

*Taurių dama ir kardų karalius. Tokiame ryšyje kardų karalius gali stengtis rodyti lyderystę, tačiau taurių damai tai labai kliudyti neturėtų. Jei taurių damai pakaks stiprios, pasitikinčios savimi, drąsios asmenybės greta savęs, kuri nebus „pasinešusi“ į jausmus, tokia sąjunga gali tęstis. Tačiau kardų karaliui nereikėtų tuo piktnaudžiauti. Jis žavėsis taurių damos jautrumu, ji jį net savotiškai „suvaldys“, išmokys gyvenime pamatyti daugiau grožio.

*Kardų dama ir lazdų karalius. Abi stiprios asmenybės, ir pati sąjunga, bent jau emociškai, stipri. Abu partneriai ganėtinai savarankiški, laisvi. Tik kardų dama atidesnė, rūpestingesnė, gal net dažnesniais atvejais brandesnė už partnerį būtent įsipareigojimų atžvilgiu. Jai iš jo reikės daugiau patikimumo, kad jaustųsi saugi. Todėl dažnai tokie santykiai reikalauja papildomo laiko, kol atsiranda didesnis pasitikėjimas ir vienas kitą imama labiau vertinti. Lazdų karaliui gali stigti didesnio polėkio, aistros iš kardų damos, tad bent vienas iš partnerių turi derintis prie kito. Konfliktai tokioje sąjungoje gali būti stipresni, ryškesni ir labiau įsimenantys tiek vienam, tiek kitam.

*Kardų dama ir taurių karalius. Jis jai gali suteikti šilumą ir rūpestį, kurio ji ilgai troško. Tai labai skirtingos asmenybės, ir šiuo atveju tie skirtumai gali suveikti net labai teigiamai, papildant vienas kitą. Tokia sąjunga gali būti pakankamai rami, tik svarbu, kad kardų dama dažniau „mažintų toną“ ir nesistengtų santykiuose net nejučiomis tapti „vade“. Taurių karalius žavėsis kardų damos išmintimi, vidine stiprybe ir savarankiškumu. Tačiau ji turi suteikti jam progą ja rūpintis, įsileisti jį į savo širdį ir juo pasikliauti.

*Kardų dama ir pentaklių karalius. Pentaklių karalius yra žmogus, kurio reikia kardų damai, kad ji įgytų daugiau pasitikėjimo santykiais, kitais žmonėmis ir savimi pačia. Greta jo ji gali jausti daugiau stabilumo, jis tokiame ryšyje jos neblaškys, negąsdins, nepaliks nežinomybėje. Tuo tarpu, kardų dama dažniau suteiks jam reikalingą kryptį, postūmį pirmyn.

*Kardų dama ir kardų karalius. Tokią sąjungą galime pavadinti brandžia, stipria. Abu partneriai tokiame ryšyje išliks individualybėmis ir vienas kitam savo širdies į gabalus neplėšys. Jie puikiai suvoks, kur juda santykiai, nes nenešios rožinių akinių. Konfliktai tarpusavyje tokiame ryšyje gali būti itin ryškūs, mat abi pusės linkusios ginti savo tiesas ir nelabai einančios į kompromisus. Tačiau, tuo pačiu, abu apdovanos vienas kitą savo rūpesčiu, apsauga, žiniomis ir patirtimis, todėl drauge augs, sieks tikslų. Tai visai puiki bendra komanda, stipri jėga. Sujungę savo tikslus į vieną bendrą tikslą, jie gali pasiekti daug.