Paskelbta

KARDŲ DAMA

Anksčiau skirdavau daugiau laiko karts nuo karto pakalbėti apie vieną ar kitą konkrečią kortą iš savo perspektyvos, savaip ją interpretuojant – kaip būtent aš ją matau ir kokią žinutę ta korta neša. Pagalvojau, kad dabar visai neblogas laikas pakalbėti apie pačią stipriausią, mano manymu, moterį kaladėje, apie moterį, kurios nors dalelytę savyje turi bet kuri iš visų jūsų; apie moterį, kuria tampame vienoje ar kitoje situacijoje ar apie moterį, kuri ir atspindi jūsų prigimtį. Jei kardų damoje rasite save, galbūt mano interpretacija padės save suvokti dar geriau. O jei savyje kardų damos visai nerandate, galbūt tai ženklas, kad ko nors iš jos reikėtų pasimokyti, nes, po velnių, kardų dama yra a hell of a woman.
 

Pradėti verta nuo to, kad tai yra oro stichijai priklausanti korta, todėl čia nublanksta emocijos, nublanksta jautrumas, jausmingumas, vyrauja intelektas, puikus analitinis mąstymas, logika. Ne, tai nereiškia, kad kardų dama yra visuomet šalta ir nemokanti mylėti. Ji viską moka, tik sudėtingų patirčių ir gilesnių įžvalgų „dėka“ dažnai ji pasirenka nuo to atsiriboti. Kardų damą supa debesys, simbolizuojantys iššūkius. Bet jos galva yra virš debesų, tad ji gali ir turi tuos iššūkius įveikti. Ji lyderė, ji stipri, ji perėjusi, išties, daug. Dažniausiai kardų damas užgrūdina būtent iššūkiai meilėje.

 Pavyzdžiui, mano dėstymuose po šviežių skausmingų skyrybų moteris pasirodys būtent kaip kardų dama teisingoje ar neteisingoje pozicijoje. Kardų dama taip pat bus ta moteris, kuri praeityje turėjo labai sudėtingus santykius, net jei jie buvo seniai. Tai bus moteris, kuri patyrė ne vieną smūgį gyvenime ir sugebėjo po jo ne tik atsitiesti, tačiau net ir sustiprėti. Ji pasitiki savimi, nes žino, kad ji pati yra už save atsakinga. Ji savarankiška, ją sunku paveikti, nes ji mąsto savo galva. Ji turi puikias lyderės savybes ir, kai reikia, gali imtis iniciatyvos. Ji gali būti puikia profesionale, kuri bus gerbiama. Ji gali pasiekti daug savo pačios jėgomis. Bet ji nėra tokia „sausa“ kaip atrodo. Kardų damoje galime atrasti beprotiškai daug rūpesčio. Nors ji prisileidžia prie savęs žmones sunkiai, tie, kurie, į jos širdį papuola, yra mylimi, globojami ir saugojami. Dėl tų, kuriuos kardų dama pasirenka būti svarbiais savo gyvenime, gali padaryti be galo daug. Ji ryžtinga ir ambicinga, bet dažnai „kietos“ moters įspūdį sudaro tik supančiai aplinkai. Ji moka užsidėti kaukę ir paslėpti visas nuoskaudas, verdančias jos viduje, ji moka nepasirodyti palūžusi, ji moka persiorientuoti ir prisitaikyti, dažnai savo skausmą ir subtiliu humoru pridengdama. 

Kardų dama atsakinga, metodiška, teisinga. Ja verta pasitikėti. Bet kardų damos turi ir silpnybių. Joms sunku pamilti iš naujo, jos dažnai net bijo naujų jausmų ir stengiasi išlaikyti emocinį atstumą su kitais žmonėmis. Todėl jas perprasti, išlukštenti jų gilią sielą kartais gali tapti beprotiškai sunku. Kardų dama moko nepalūžti, išspausti iš savęs visą įmanomą stiprybę ir geriausias turimas savybes. Ji moko iššaukti iš savęs pasitikėjimą savimi ir drąsą, kai aplanko juodžiausios akimirkos. Kardų dama ragina išnaudoti savo potencialą ir būti geriausia savo paties versija. Ji moko, kad ne visiems ir ne visada reikia visą save atiduoti – pasilikite šiek tiek meilės ir sau. Bet ir nebėkite nuo jos, kai ji beldžiasi į duris, žadėdama, kad šį kartą viskas tikrai jau bus gerai. Jūs norite mylėti, bet bijote sugrįžti į seną skausmą. Bet atsiminkite, kad senas skausmas niekada nepasikartos, nes jūs su kiekvienu kartu vis stipresni, vis daugiau suprantantys, daugiau patyrę, daugiau atlaikantys ir geriau atsirenkantys. Todėl su kiekviena patirtimi kozirių turite vis daugiau. Ir vis daugiau šansų laimėti.