Paskelbta

Keletas veidotyros akcentų

Veidotyra yra viena iš mano keleto meilių. Apie ją kalbėti galima daug, bet šiandien norėčiau pasidalinti tik keletu įdomesnių, pagrindinių žmonių bruožų ir apie tai, ką tie bruožai atskleidžia, ir kaip juos išnaudoti arba kaip su tokiais žmonėmis bendrauti, remiantis Simon Brown ir Rose Rosetree.
 
• Akys toli viena nuo kitos. Toks žmogus pasižymi plačiu akiračiu ir geba jį praplėsti ir kitiems. Jis nepučia didelio burbulo iš mažų problemų, jis kaip tik stengiasi jas sumažinti, palengvinti.

• Akys arti viena kitos. Geba susikoncentruoti į problemą iki tos akimirkos, kol ji būna pilnai išspręsta. Jie neapleidžia detalių, yra smulkmeniški ir kruopštūs.

• Kampuoti antakiai (kuomet dažniausiai antakio viduryje būna pakilimas į viršų, ir staigesnis nuolydis žemyn). Tokie žmonės nėra linkę švaistyti savo laiko, kai nemato rezultatų. Jie gali staiga viską pakeisti ir pradėti nuo visiško nulio, jei tik mano, kad jiems taip naudingiau.
Temperamentas

• Dideli paakiai. Linkęs susierzinti greitai ir dėl mažų dalykų. Kaip su tokiu žmogumi elgtis? Stenkitės eiti į kompromisus dar ankstyvoje pokalbio stadijoje, antraip rami diskusija gali virsti į liepsnojantį konfliktą.

• Vertikali raukšlė kaktos viduryje. Ji simbolizuoja užlaikytas žmogaus emocijas. Dažniau tai gali būti nusivylimas, nuoskaudos, pyktis. Kaip elgtis? Kai ugnikalnis išsiveržia, geriau bėgti kuo toliau nuo trykštančios lavos. Tokiems žmonėms reikia leisti atsiverti, išsiveržti jų užspaustoms emocijoms, jų specialiai neslopinti.

• Labai kampuoti, labai „pilni“ antakiai. Tai žmonės, kurie nebijo stoti į kovą, varžytis, konkuruoti. Kaip su jais elgtis? Nusileisti jiems nepatariama, tačiau patariama tiesiog laikytis savo pozicijos. Jei elgsitės kaip ir jie, gali greitai užsimegzti konfliktas.

• Labai kampuotas smakras. Toks žmogus gali turėti stiprų polinkį kontrolei. Kaip elgtis? Kiek tik įmanoma, nuleiskite jo keistus įpročius juokais, o į norą jus kontroliuoti ignoruokite.

• Akys arti viena kitos. Tai žmonės, pasižymintys kritiniu mąstymu. Nors tokie žmonės ne retai gali ir erzinti, tačiau dažniausiai jie, išties, būna teisūs, todėl nuolat veltis į pykčius prasmės nelabai yra.

• Itin plonos lūpos. Tokiems žmonėms gali stigti tolerancijos ir jautrumo. Šioje vietoje svarbu apsaugoti save, užkertant jiems galimybę sarkastiškai vertinti jūsų išgyvenimus ir atviras gyvenimo detales. Todėl nėra daug prasmės su jais dalintis itin plačiais, atvirais širdingais pokalbiais.

• Dideli priekiniai dantys. Tai stiprių asmenybių bruožas, tokie žmonės paprastai turi ir didelį ego. Kaip elgtis? Nebūtina nuolat stengtis glostyti jų savimeilės, retkarčiais jiems reikia sugrįžti ir į žemę.

• Itin ilgos blakstienos. Tokie žmonės linkę greitai užsidegti, reaguoti jautriai. Kaip elgtis? Priimkite tokio žmogaus jautrumą ir nesistenkite jo nuslopinti.

• Iškilę, dideli iltiniai dantys. Tai pasiryžimas laimėti. Kai tokie žmonės užsibrėžia kokį tikslą, geriau trauktis jiems iš kelio.