Paskelbta

SPALVŲ ĮTAKA BŪSTUI

NAMAI – SPALVOS – AKMENYS. Namų energija – kaip kiekvienai patalpai suteikti norimą atmosferą, kaip susigrąžinti jaukumą, kaip namuose jaustis geriau? Šį kartą trumpai papasakosiu apie spalvas ir jų įtaką Jūsų būstui.
ROŽINĖ
Tai meilės, grožio ir draugystės spalva. Tačiau jei norite šiuos pojūčius sustiprinti savo aplinkoje, verčiau rinkitės švelnią rožinę, o ne ryškią. Švelniai rožinė spalva kambariui suteiks lengvumo, ramumo, meilės jausmo, švelniai rožinė spalva leidžia pailsėti, atsikvėpti, padeda atsikratyti nerimo, streso. Svarbu yra nepavesti visų namų rožinės spalvos karalyste, šia spalva nepiktnaudžiaukite, kai kuriuos vyrus ji gali apsunkinti, jie negalės atsipalaiduoti.
Rožinis kvarcas – meilę ir draugystę į namus tiek pritraukiantis, tiek sugrąžinantis akmuo.

RAUDONA
Tai bene energingiausia, ryškiausia spalva, kuri neleidžia nusiraminti, tačiau suteikia aistros, impulsyvumo, energijos. Nepatariama šios spalvos naudoti per daug, tačiau keletas ryškiai raudonų akcentų Jūsų aplinkoje nepamaišys. Venkite raudonos spalvos, jei Jūsų asmenybė ir taip ugninga, taip pat jei skundžiatės aukštu kraujo spaudimu.
Raudonasis jaspis – energiją, galią, drąsą ir ryžtą suteikiantis akmuo, kuris didins Jūsų valią, padės susikoncentruoti.
BALTA
Ši spalva priduoda švaros, šviesos pojūtį, namuose leiskite dominuoti baltai spalvai, jei jaučiate, jog Jūsų mintys susijaukusios, jei stokojate savo gyvenime aiškumo, tiesos, tyrumo, jei siekiate lavinti savo fantaziją. 
Skaidrus kvarcas (kalnų krištolas) – tai Jūsų norų, siekių ir svajonių akmuo, kuris padeda susivokti savyje, gydo sielos žaizdas, suteikia ramybę ir yra kone universalus akmuo, taip pat sustiprinantis ir kitų akmenų savybes, dažnai naudojamas maginiuose ritualuose, būrimuose.
RUDA
Žemės spalva padės namuose jausti tvarką, kontrolę, grąžins stabilumą bei ramybę. Tik nevertėtų persistengti – naudojant daug rudos spalvos, galite pasijausti ir įkalinti, ir suvaržyti. 
Rudas turmalinas – leidžia lengviau semtis išminties, stimuliuoja intelektą, ramina.
ORANŽINĖ
Išmintingai panaudota, oranžinė spalva gali grąžinti šviesą, laimę ir jaukumą namuose, tačiau nereikėtų persistengti – tai stipri spalva, suteikianti daug energijos ir turi stiprią išliekamąją galią. Naudokite oranžinę spalvą, jei siekiate sužadinti seksualumą ir jausmingumą, tačiau venkite oranžine spalva dažyti virtuvės sienas – tai gali padidinti apetitą.
Karneolis – gydo nevaisingumą, suteikia energijos, padeda sprendžiant lovos reikalus, gerina kraujo kokybę.
AUKSINĖ
Siejama su turtais, gausa, tačiau tuo pačiu tai ir išminties spalva. Naudokite namuose auksinius atspalvius, jei siekiate apsaugoti save, savo asmenybę, jei siekiate užimti tvirtesnes pozicijas gyvenime.
Tigro akis – stimuliuoja intelektą, apsaugo nuo energetinių vampyrų, maginių pakenkimų, saugo ne tik savininką, bet ir savininko namus, taip pat gerina mylimųjų santykius.
PURPURINĖ
Aukštuomenės, išminties, magijos spalva. Jei miegamajame įkomponuosite alyvinių atspalvių, Jūsų sapnai turėtų tapti ryškesni, pasitikėjimas savimi padidės, jausitės lankstesni, labiau prisitaikantys, ramesni.
Ametistas – suteikia ramybę ir harmoniją, padeda išvengti neteisingų sprendimų, apsaugo nuo pagundų, žalingų įpročių.
GELTONA
Ši spalva namams suteiks šilumos, jaukumo, tai greito mąstymo spalva. Ji didina pasitikėjimą savimi, suteikia energijos, tačiau neišvargina. Namai, kuriuose nestinga geltonų atspalvių, suteikia daugiau pozityvumo, suteikia išminties.
Citrinas – suteikia energijos, kūrybingumo, pasitikėjimo savimi, padeda atskleisti gabumus, apvalo jį supančią erdvę, gerina miegą, pritraukia materialinę sėkmę.
ŽALIA
Simbolizuoja patį gyvenimą, gamtą, tad nusprendę savo kambariui suteikti žalių atspalvių, erdvei suteiksite gyvumo, žvalumo, lengvumo pojūtį. Žalia spalva padeda pritraukti materialinę sėkmę.
Avantiūrinas – gerina žmogaus savijautą, suteikia laimės pojūčio, pritraukia meilę, skatina kūrybiškumą.
MĖLYNA
Dvasingumo, ramybės suteikianti spalva, tinkama meditacijoms, tad mėlynus atspalvius geriau naudokite tuose kambariuose, kurie skirti Jūsų atsipalaidavimui, atsitraukimui nuo rutinos, kasdienybės ir rūpesčių. Naudokite mėlyną spalvą, jei susiduriate su sunkumais išreiškiant, realizuojant save ir savo potencialą. Tai ne pati tinkamiausia meilės spalva, tad ji daugiau tiktų vonios kambariui nei miegamajam.
Lazuritas (lapis lazuli) – dar vadinamas dangiškuoju ar karališkuoju akmeniu, padės Jums, jei skundžiatės sveikatos problemomis, pavyzdžiui, galvos skausmais, skydliaukės, kvėpavimo takų problemomis, regėjimu. Padeda malšinti pyktį ir negatyvias mintis, atpalaiduoja, padeda surasti ryšį su pačiu savimi.