Paskelbta

Gėlių magija ir simbolizmas

GĖLIŲ MAGIJA IR SIMBOLIZMAS
Yra daug dalykų, gyvavusių prieš šimtmečius, kurie šiomis dienomis yra pamiršti, ir gėlių kalba yra vienas iš jų. Gėlių simbolizmo žinojimas gali būti pritaikomas ir buitiniame gyvenime, ir magijoje. Viktorijos laikais „gėlių kalba“ buvo daugeliui puikiai pažįstamas dalykas, leidęs perduoti tam tikras žinutes ir išreikšti emocijas. Gėlių kalbos suvokimas gali būti naudingas daugeliui ir šiomis dienomis, kurie siekia keisti savo gyvenimą arba jį kuo detaliau suprasti. Populiariausių gėlių reikšmės:
Amarilis. Simbolizuoja harmonijos su savimi ir aplinkiniais kūrimą, asmeninę žmogaus magijos galią. Galią tos magijos, kurią sukuria žmogaus siela ir dvasia, ir paverčia žmogų unikaliu. Amarilis siunčia asmeninės laisvės ir harmonijos žinutę. Amarilis priklauso širdies čakrai, numerologijoje atstovauja 1.
Astra. Tai netikėta staigmena. Tai žvaigždžių šokis mėnesienoje. Astra priklauso trečiajai akiai, numerologijoje atstovauja 3.
Azalija. Pirma meilė, trapumas ir aistra. Tai buvimas geru pačiam sau. Azalijos prišaukia prisiminimus apie pirmosios meilės stiprumą ir jėgą. Priklauso širdies čakrai, numerologijoje atstovauja 7.
Begonija. Tai norų ir troškimų simbolis. Tai noras atrasti kažką reto ir kažką unikalaus. Numerologijoje atstovauja 9. 
Bambukas. Balansas – nemirtingumas – lankstumas – jaunystė. Net ir audros blaškomas bambukas vėliau išlieka lygus ir tiesus, jis simbolizuoja balanso ir harmonijos išlaikymą savyje, sugebėjimą prisitaikyti prie sudėtingų sąlygų ir išlikti savimi. 
Chrizantema. Tai magijos, dvasingumo ir amžinybės simbolis. Tai trumpo momento įamžinimas, kuris truks visą gyvenimą. Chrizantemos, buvo tikima, padeda mirusiajam lengviau iškeliauti į kitą pasaulį, taip pat apsaugo nuo blogio, netgi nuo dievų pykčio. Praktinėje magijoje chrizantemos naudojamos apsisaugojimui, gynybos sukūrimui. Numerologijoje atstovauja 7. 
Frezija. Tai tikėjimo ir pasitikėjimo simbolis. Frezijos žinutė labai paprasta: tikėk keliu, kuriuo eini, tikėk pačiu savimi, pasitikėk savo vidiniu balsu. 
Gladiolės (kardeliai). Tai tikėjimo, užtikrintumo ir nepasidavimo simbolis. Ji taip pat simbolizuoja ir meilę iš pirmo žvilgsnio, stiprybę, pasiruošimą bei pribloškiantį grožį. 
Hiacintai. Tai atleidimo ir praeities, nuoskaudų paleidimo simbolis. Tai judėjimas pirmyn neleidžiant niekam sutrukdyti ir sujaukti savo tikslų.
Irisai. Išmintis – pasižadėjimas mylėti – globojimas – draugystė – ištikimybė. Tai sustojimas laike ir nuoširdus mėgavimasis gražiomis akimirkomis. 
Jazminas. Tai žodžiais neapsakoma elegancija, sielos komfortas ir kuklus grožis, seksualumo ir orumo ženklas.
Kamelija. Simbolizuoja tokį susižavėjimą ir tokį mielumą, kuris atima žadą. Kamelijas dovanoti reikėtų tam žmogui, kuris pavergė visą jūsų dėmesį.
Kiaulpienė. Yra posakis: „arba matysi lauką su tūkstančiu žolių, arba lauką, su tūkstančiu norų“. Kiaulpienės turi magišką, norų išsipildymo prasmę – buvo tikima, jog sugalvojus norą ir papūtus pienės pūką, noras išsipildys. Kiaulpienės dar vadinamos gamtos orakulais, senovėje turėjo „Liūto danties“ pavadinimą. Laikas buvo spėjamas pagal pūtimų, reikalingų nupūsti visus pūkus, skaičių. Taip pat panašiai buvo spėjama ir vestuvių data – kiek nenupūstų sėklų likdavo, tiek metų likdavo ir iki būsimų vestuvių. Kai kurie taip pat spėdavo ir savo gyvenimo trukmę. Tikima, jog pasėjus kiaulpienes šiaurės – vakarų pusėje, į namus atpūs palankūs vėjai. 
Krokai. Tai atvirumo tam, ką duoda gyvenimas, simbolis. Tai pasiruošimas ir atsivėrimas pokyčiams. Numerologijoje atstovauja 8. 
Lelija. Tiek pagonybėje, tiek krikščionybėje lelija simbolizuoja vaisingumą. Skirtingos lelijų rūšys turi skirtingas reikšmes, tačiau pati lelija laikoma moteriškumo, vaisingumo, aukštuomenės, šventosios trejybės simboliu.
Lotusas. Apšvietos simbolis. Tai sugebėjimas nepaisant sunkių sąlygų tapti geriausiu, kokiu tik galima būti. Tai pamiršta praeitis, pamiršta meilė.
Magnolija. Tai ta „senamadiška“, tikra ir amžina, per visą gyvenimą ir amžių amžius besitęsianti, gili meilė. Tai sielų draugystė ir jausmas, kad buvote kartu dar prieš šį gyvenimą. Tuo pačiu, magnolija simbolizuoja ir asmenybės laisvę. 
Narcizas. Tai talentų simbolis. Dar neatskleistų arba pilnai neįgyvendintų talentų, kurie ateityje užpildys sielos tuštumą, ženklas. Tai tikėjimas savimi. Graikų mitologijoje pasakojama apie jaunuolį, vardu Narcizas, kuris negalėjo atsigrožėti savo išvaizda vandenyje. Jis tapo apsėstas savo atspindžio, ir, įkritęs į vandenį, nuskendo. Toje vietoje išaugo narcizas.
Neužmirštuolė. Apipinta skaudžiais, tragiškais pasakojimais ir legendomis, išlaiko savo pagrindinę reikšmę ir mintį – nepamiršk manęs. Tai amžino atminimo simbolis.
Orchidėja. Žavumas – branda – meilė – grožis – susimąstymas. Orhidėjos žinutė paprasta – „aš trokštu tavęs“. Orchidėja simbolizuoja didelius troškimus, pasitikėjimą meilėje ir tikėjimą amžina sąjunga. 
Ramunė. Tyrumas, paprastumas, ištikimybė ir meilė. Simbolizuoja džiaugsmą ir susižavėjimą mažais, paprastais dalykais, pozityvų, optimistišką požiūrį ir gyvenimo šventimą. Ramunės žiedlapiai būdavo barstomi po namus siekiant atsikratyti kerų ir piktų burtų. Ramunė naudojama ritualuose, siekiant pritraukti materialinę sėkmę, tai senovėje azartinių lošimų gerbėjų pamėgtas augalas. Numerologijoje atstovauja 9.
Rododendrai. Grėsmė ir atsarga. Tuo pačiu, rododendrai simbolizuoja turtus, gerą materialinę padėtį bei siūlo turėti daugiau kantrybės – su laiku viskas bus pasiekta. 
Rožė. Kiekviena rožės spalva siunčia vis kitą žinutę, tačiau rožės, iš esmės, siejamos su meile ir grožiu – kiekvienas rožės lapelis atskleidžia vis naują, dar nepažintą grožį. 
Saulėgrąža. Didžiavimasis – žavėjimasis – orumas. Tai pasitikėjimo savimi ir meilės sau, savo atliktiems darbams, simbolis. Saulėgrąža tiesiasi į saulę ir siunčia žinutę, jog reikia nuolat tikėti savimi, neprarasti vilties.
Šaltmėtė. Tikima, jog po pagalve laikoma šaltmėtė apsaugos nuo blogio ir pavojų. Šaltmėtę patariama nešiotis ir su savimi – ji sustiprina mentalinę būseną, aštrina loginį mąstymą, įžvalgumą. 
Tulpė. Įžymumas – tobula meilė. Margos tulpės siunčia žinutę „Tavo akys nuostabios“. Kreminės spalvos tulpės sako: „Aš mylėsiu tave amžinai“. Tulpės simbolizuoja meilę iš pirmo žvilgsnio ir siekį gautą progą išsaugoti sau, ją pilnai išnaudoti. Tulpės sako, jog dėl tikros meilės galima rizikuoti viskuo. 
Vyšnių žiedai. Simbolizuoja naujas pradžias, naujus jausmus ir santykių pradžią, kuomet romantika, tiesiog, tvyro ore. Vyšnių žiedai naudojami magijoje, kuomet siekiama numesti svorio. Priklauso širdies čakrai, numerologijoje atstovauja 6.
Žibuoklė. Gauti dovanų žibuoklių reiškia, jog esate labai mylimi, gerbiami ir svarbūs kitam žmogui. Žibuoklė simbolizuoja ištikimybę, žavėjimąsi ir meilę. Žibuoklė simbolizuoja stiprią, unikalią trauką tarp mylimųjų.