Paskelbta

DRUSKOS MAGIJA

Bene vienas pagrindinių magijos atributų, apie kurį visi, atrodo, žino tiek daug, kad tos žinios nebetelpa galvoje. Iš tiesų, druska magijoje buvo svarbi jau nuo senų laikų. Vokietijos, Normandijos, Škotijos dalyse druska buvo naudojama apsaugoti sviestą ir pačias karves, iš kurių pieno gaminamas sviestas, kad raganų kerai jo nenusūdytų. Airių, Bavarijos, Ukrainos regionuose liaudies magijoje druska būdavo naudojama nužiūrėjimams šalinti. Egipto keliautojai degindavo druską, kad užsitikrintų sėkmingą kelionę. Sklinda legendos apie tai, kad druska padedanti atpažinti raganą – esą, raganos nevartoja daug druskos, todėl žmogus, kuriam maistas atrodo per sūrus, galėtų būti įtariamas raganavimu. Istorijų apie druską ir jos galią būta daug, tačiau ar viską žinome, kaip ją galime, žinoma, maisto gardinimo, panaudoti namų magijoje?

Jei kas nors namuose išberia druską, tikima, jog namuose laukia didelis barnis.
Tikima, kad skolinti ir skolintis druską yra taip pat blogas ženklas – šie žmonės gali susipykti. Tačiau grėsmę pykčiams panaikinsite iškeisdami druską į cukrų ar sirupą. 
Nuo seno manoma, kad praradus savo meilę, ją susigrąžinti galima druskos pagalba, deginant ją septynias dienas iš eilės kiekvieną rytą. 
Vestuvių temos, kuri ir taip apraizgyta prietarais, druska neaplenkė taip pat. Nuotakos, kurios tiki druskos magija, savo vestuvių dieną turėtų apibarstyti savo suknelę druska – tikima, kad tai užtikrins sėkmingą santuoką. 
Naujagimio maudymas sūriame šiltame vandenyje turėdavęs apsaugoti vaikelį nuo magijos ir jos pakenkimų. 
Bet prietarų yra tiek daug, kad kai kurie gali ir sukelti šypseną – anksčiau buvo manoma, kad jei mergina pamiršo ant stalo padėti druskos, ji tebėra nekalta.
Druskos apsauga ir magija apie kurią gal nė nežinojote
Kenčiantys nuo prastos miego kokybės, dažnai prabudinėjantys iš išgąsčio, sapnuojantys košmarus ar bijantys, kad po jų lova, iš tiesų, gyvena baubas, turėtų aplink savo lovą pabarstyti druskos – ji apsaugo nuo naktinių įsibrovėlių, išvaro baimes.
Ne tik naujagimius patariama maudyti sūriame vandenyje – kai kurie dvasininkai ir magai reguliariai maudosi vandenyje, kurio vienas pagrindinių ingridientų – druska. Ji ne tik panaikina ir išvalo blogį, tačiau gali apsaugoti nuo jums pikta linkinčių žmonių. Druska laikoma tarpininku tarp magijos ir paprastojo pasaulio, todėl tikima, kad pradedantieji magijos kelią turėtų taip pat reguliariai maudytis sūriame vandenyje.
Vienas iš būdų apvalyti maginius instrumentus ir kristalus – sūriu vandeniu.
Tikrai padėties nepabloginsite savo namuose laikydami atvirus druskos dubenėlius neigiamai energijai sugerti.
Laikydami saujoje druskos sugalvokite norą ir berkite druską į ugnį. Tai vienas paprasčiausių būdų greitam, paprastam noro išsipildymui prisišaukti.
Druskos magija veiks ne tik su ugnimi – išberdami saują druskos į tekančią upę ir galvodami apie slegiančius rūpesčius ir kitus juodulius, drauge su druska išmesite ir tai, kas jums neleidžia atsipalaiduoti.