Paskelbta

Šeši kardai

Kaip aš juos matau – tiems, kurie domisi Taro ir tiems, kuriems nėra laiko švaistyti savęs bet kur.

Paveikslėlyje – mano akimis, kone ideali (ne pagrindinė) šešių kardų nešama reikšmė. Iš esmės, šeši kardai kalba apie progresą, pokyčius, judėjimą pirmyn. Dažnai tai gali simbolizuoti tiek keliones, tiek persikraustymus, ir dar tūkstančius dalykų, tiek priklausomai nuo klausimo, tiek nuo greta esančių kortų, ir taip toliau. Bet šešis kardus aš kartais matau ir kaip atsitraukimo nuo nesąmonių krūvos simbolį. Kad juos būtų paprasčiau suprasti, įsivaizduokite: esate, pavyzdžiui, iiiiilgus metus dirbantis kokioje nors įmonėje žmogus. Iš pradžių gal ir buvo smagu, gal patiko naujovės, gal kolegos buvo simpatiški ir juokingi. Gal visai tenkino atlyginimas, gal ir kitokių privalumų tas darbas turėjo. Bet laikas slinko, o jūs jautėte, kad niekas kaip ir nesikeičia.
 
 Atsirado daugiau nuobodulio. Supratote, kad iš darbo džiaugsmo gaunate maždaug tiek, kiek gaunate informatyvumo apie pasaulio politinę situaciją apsipirkinėdami prekybos centre. Ir po tų ilgų, nuobodžių metų jūs pagaliau sau pasakėte – blemba, aš neturiu tiek laiko, kad galėčiau savo energiją švaistyti darbe, kuris man net nepatinka. Tas pats su santykiais. Jūs draugaujate iš įpratimo, iš patogumo, iš baimės, ką pagalvos aplinkiniai, jei taip staiga išsiskirsite. 

Draugaujate iš gailesčio, iš nenoro būti vieni. Bet tada – pala pala. AŠ NETURIU TAM LAIKO. Ir jūs išplaukiate į naujus vandenis, į naujus horizontus, nusispjovę ant to, kas pabodo, kas neįdomu, kas lanko ne tik kasdienybėje, bet ir košmaruose, ir jus nuolat kalina viename taške. Jūs susirenkate tai, kas jums svarbiausia, ir – į kojas. Ten, kur geriau. Ir kas tuomet yra šeši kardai? Tai yra progresas. Net jei tikslas ne iki galo žinomas (nors šeši kardai vis tiek šiokį tokį tikslą jau su savimi atsineša), jūs, vien pajudėdami pirmyn, vien išeidami iš komforto zonos, jau progresuojate. Ir pačios kelionės metu ima ryškėti tiek jūsų kryptis, tiek tikslai, tiek ateitis, kurios taip ilgai bijojote. Away from all the crap.