Paskelbta

Vaisių simbolika

VAISIŲ SIMBOLIKA
Feng shui vaisiai bei jų simbolika užima svarbią vietą. Nuo seno buvo tikima, jog tam tikri vaisiai turi gydomąją energiją, kai kurie jų gali pritraukti sėkmę, meilę ar net turtus. Rinktis savąjį vaisių reikėtų iš anksto žinant jo savybes, taip pat pasitelkiant ir intuiciją. Gydomoji pasirinkto vaisiaus galia veiks tiek žiūrint į jo paveikslą ar nuotrauką, tiek laikant patį vaisių namuose, tiek naudojant daiktus, dekoracijas su to vaisiaus motyvais. 
PERSIKAS
Vienas populiariausių Feng shui vaisių simbolių, persikas simbolizuoja nemirtingumą. Persikas taip pat laikomas rojaus vaisiumi. Persikas siejamas su turtais, sveikata, gausa, ilgaamžiškumu. Feng shui persikas taip pat simbolizuoja ir meilę bei vedybas, Kinijoje sakoma, kad „persikai žydi sėkme“.
GRANATAS
Kadangi šis vaisius pilnas sultingų sėklų, Feng shui jis turi vaisingumo simbolį ir naudojamas gydant nevaisingumą. Granatas simbolizuoja ir laimę šeimyniniame gyvenime. Kinijoje naujavedžiams Feng shui žinovai pataria namuose pasikabinti paveikslą, vaizduojantį granatų vaisius – tikima, jog tai naujai susikūrusiai šeimai pritrauks laimę ir padės užauginti daug sveikų, laimingų vaikų.

VYNUOGĖS
Feng shui vynuogės simbolizuoja maisto gausą, tai reiškia materialinę sėkmę. Vynuogės – materialinė sėkmė artimoje ateityje arba nuolatinis materialiai stabilus gyvenimas. Vynuogės taip pat naudojamos nevaisingumo gydymui, nesėkmių sustabdymui ir pavertimui į sėkmę.
OBUOLYS
Obuoliai nuo seno buvo tapatinami su ramybe, gera sveikata, harmonija namuose. Tikima, kad raudonos spalvos obuoliai neša didelę laimę, tuo tarpu, geltonos ar žalios spalvos obuolius dažniau naudojama sveikatos, ramybės, harmonijos pritraukimo ritualuose ir gydymuose.
ANANASAS
Kinų kalboje žodis „ananasas“ skamba panašiai, kaip „sėkmė eina link tavęs“, todėl nuo seno ananasas Feng shui laikomas turtų, gausos, fortūnos simboliu.
APELSINAS
Apelsinas – vienas populiariausių vaisių Feng shui. Kad pritrauktumėte materialinę sėkmę ir laimę, patariama svetainėje arba virtuvėje nuolat laikyti devynis šviežius apelsinus. Nuo seno tikima, kad citrusiniai vaisiai nubaido nesėkmes.