Paskelbta

Spalvos įtaka nuotaikai

Šį kartą apie spalvas ne tiek iš ezoterinės, kiek iš psichologinės pusės. Kaip spalvos veikia mūsų nuotaikas.
Raudona spalva yra bene stipriausia, energingiausia iš visos spalvų paletės – ji iššaukia baimę, pyktį, aistrą. Priklausomai nuo raudonos spalvos atspalvio, gali dramatiškai, staiga pasikeisti ir Jūsų nuotaika. Ne tik ezoterinėje praktikoje raudona spalva naudojama meilės pritraukimui – atlikti moksliniai tyrimai ne kartą parodė, jog mergina, vilkėdama raudonos spalvos drabužius, gali lengviau ir greičiau pritraukti priešingą lytį. Tačiau prieš puldami į raudonus apdarus prisiminkite, jog raudona spalva gali pritraukti ir nereikalingą, nenorimą dėmesį. Nederėtų raudona spalva pasidengti nuo galvos iki kojų – pakanka tik raudonų detalių, kad atkreiptumėte į save dėmesį – raudonos spalvos nagų laiko, raudonų aukštakulnių ar skraistės. Patariama derinti raudoną atspalvį ir su savo odos tonu, taip pat, svarbiausia, vilkėdami raudonos spalvos drabužius privalote jaustis komfortabiliai – daugelis raudonos spalvos drabužių netgi vengia. 

Jei norite atsipalaiduoti nuo įtemptos dienos – rinkitės mėlyną spalvą. Mėlyna spalva žemina kraujo spaudimą, tai raudonos spalvos atsvara. Mėlyna spalva simbolizuoja ramybę, leidžia atsipalaiduoti, ramiai pamąstyti, tačiau nenutempia iki depresyvių minčių. Mėlyna sukelia pasitikėjimo, diplomatiškumo ir lojalumo jausmą, todėl galite nebijoti vilktis mėlynos spalvos drabužių eidami, pavyzdžiui, į darbo pokalbį. 
Žalia spalva suteikia šviežumo, gaivumo ir artumo gamtai pojūtį. Kadangi tai gamtos ir augimo spalva, ji taip pat padeda atsipalaiduoti. Tamsiai žalią spalvą rinkitės siekdami susikoncentruoti, mokydamiesi ar dirbdami, na, o ryškiai žalia, salotinė simbolizuoja atgimimą, naują pradžią, šviežumą ir džiaugsmą. 
Geltona spalva – viena smagiausių – ji žmogų paverčia atviresniu, linksmesniu, aplinkiniai jį mato kaip pozityvų ir gerai nusiteikusį. Vilkėdami drabužius su geltonais akcentais, žmonės tarpusavyje bendrauja laisviau, lengviau atsipalaiduoja ir atsiveria, tokiu būdu sukuriama maloni, šilta atmosfera. Tiesa, vėlgi, kaip ir raudonos spalvos – neapsirenkite geltonai nuo galvos iki kojų, nes būsite panašus ne tikį pozityvų žmogų, bet ir į išprotėjusį bananą. 
Oranžinė spalva galėtų būti raudonos pakaitalas, jei pastarosios baidotės. Oranžinė taip pat pažadina energiją, kūrybingumą bei entuziazmą. Oranžinė yra viduriukas tarp raudonos ir geltonos spalvos.
Tuo tarpu, violetinė spalva pavers Jus labiau pasitikinčiais savimi, rimtesniais. Jei atrodote itin jaunai ir norite save „pasendinti“ – vilkėkite violetinės spalvos drabužius.
Daugelis dievina juodos spalvos drabužius – jie leidžia paslėpti nereikalingus trūkumus, leidžia jaustis saugesniais ir neatkreipti į save bereikalingo dėmesio. Visgi, juodos spalvos nereikėtų mylėti per daug ir stengtis drabužių spintos nepaversti penkiasdešimties juodų šešėlių karalyste – juoda gali suteikti melancholiškas, tamsias, sunkias nuotaikas bei mintis, „nusodinti“, tad stenkitės juodos spalvos nedėvėti išvien. Kaip ir ezoterikoje – juodų žvakių patariama dažnai nedeginti.